web TT gevaarlijke namen

• €3,50
  • Podium x HU Honours

DEZE VOORSTELLING IS UITVERKOCHT

Wil je toegevoegd worden aan de wachtlijst? Stuur dan een mail naar podium@hu.nl en we mailen je zodra er een plekje beschikbaar komt! Deze voorstelling is alleen toegankelijk voor HU-studenten en -medewerkers.

Een geschiedenis over gewone mensen, de waanzin van de haat, en hoe de genocide vijfentwintig jaar later nog steeds hun leven tekent – en dat van vele anderen.

HU-docent Alma Mustafić was nog maar 10 toen de Serviërs Srebrenica aanvielen en 14 toen haar vader Rizo werd vermoord. Nu brengt ze haar verhaal op het podium, om te strijden voor erkenning van de massamoord die in Srebrenica plaatsvond. Naast haar staat Raymond Braat, die als 19-jarige werkte voor Dutchbat: het Nederlandse VN-bataljon dat naar Srebrenica was gestuurd om de burgerbevolking te beschermen. Raymond scheidde de mannen van de vrouwen, waarna de mannen werden vermoord door Servische soldaten. Alma en Raymond hebben een verschillend perspectief op de gebeurtenissen, maar één ding hebben ze gemeen: de vraag waarom de wereld dit liet gebeuren.
Samen met acteurs Mike Weerts, Jolijn Henneman en Karen Sibbing vertellen ze hun persoonlijke, aangrijpende verhaal. De voorstelling kwam tot stand in een samenwerking van Boy Jonkergouw Producties, vredesorganisatie PAX en Het Zuidelijk Toneel.

Gastles, voorstelling en nagesprek

Deze editie van Theater Trip wordt georganiseerd door Podium in samenwerking met HU Honours, speciaal voor HU-studenten en -medewerkers. Ter voorbereiding op de voorstelling kun je op maandagochtend 11 april van 10:00 – 12:00 een bijzondere gastles bijwonen op de HU, door Alma Mustafić en Boy Jonkergouw, de regisseur van de voorstelling. Hierin leer je de indrukwekkende feiten kennen achter de Val van Srebrenica, zodat je de gebeurtenissen uit de voorstelling diezelfde avond beter kunt plaatsen en begrijpen. Ook zullen we na de voorstelling uitgebreid met de makers napraten in een nagesprek.

De voorstelling is uitverkocht, voor een plekje op de wachtlijst kun je een mailtje sturen naar podium@hu.nl. Je kunt je hieronder wel nog aanmelden voor de gastles.

Meer informatie over Theater Trip

Na een lange periode van lockdowns hebben we schreeuwende behoefte aan fysiek contact en zintuiglijke ervaringen. Theater is de kunstvorm bij uitstek die daarom draait. Dansende lichamen, zingende acteurs, flikkerende lampen, overdonderende decors: zet je zintuigen op scherp en ervaar alles live. Een echte Theater Trip dus! Podium selecteert de spannendste voorstellingen van het moment over thema’s die ertoe doen. Van futurisme of filosofie tot geëngageerd drama of kleinmenselijk leed. We reizen langs verschillende theater-hotspots in Utrecht en Amersfoort om nieuw werk te zien van grote gezelschappen of  aanstormend talent.

Praktische zaken

Toegankelijkheid
Het Huis Utrecht is toegankelijk voor bezoekers met een mobiliteitsbeperking. De theaterzaal bevindt zich op de begane grond, is rolstoeltoegankelijk en er is een rolstoel(toegankelijk) toilet aanwezig. Meer informatie over de toegankelijkheid van de locatie is hier te vinden. De voorstelling is Nederlandstalig. Heb je speciale behoeften of wensen? We denken graag met je mee over de mogelijkheden. Neem contact met ons op via podium@hu.nl.

maandag 11 april 2022
Het Huis Utrecht