close
Zoochosis small

THEATER TRIP | WYF – ZOOCHOSIS

  • do 07 okt - 19:30
  • Het Huis Utrecht (Koepelzaal)
  • € 2,50

Theater Trip

In deze gloednieuwe reeks van Podium duiken we de theaters in. Na een lange periode van lockdowns hebben we schreeuwende behoefte aan fysiek contact en zintuiglijke ervaringen. Theater is de kunstvorm bij uitstek die daarom draait. Dansende lichamen, zingende acteurs, flikkerende lampen, overdonderende decors: zet je zintuigen op scherp en ervaar alles live. Een echte Theater Trip dus!

Podium selecteert speciaal voor HU-studenten de spannendste voorstellingen van het moment over thema’s die ertoe doen. Van futurisme of filosofie tot geëngageerd drama of kleinmenselijk leed. We reizen langs verschillende theater-hotspots in Utrecht en Amersfoort om nieuw werk te zien van grote gezelschappen of  aanstormend talent. Na afloop gaan we met de makers in gesprek over de thema’s uit de voorstelling.

In de derde editie van Theater Trip bezoeken we de indringende voorstelling Zoochosis van de Utrechtse theatergroep WYF in de mooie Koepelzaal van Het Huis Utrecht.

WYF – Zoochosis

In Zoochosis zien we iemand die niemand is. Een stukje crêpepapier in een isoleercel. Zijn bewegingsruimte is 2 bij 3 meter en hij zit hier voor zijn eigen bestwil. Maar is dat ook zo? Wat doe je als je leven niks waard is?

Zoochosis is een op waarheid gebaseerde muziektheatervoorstelling over het psychiatrie-schandaal van 2003. 800 kinderen belandden onterecht in de gevangenis, door een tekort aan plek in de jeugdpsychiatrie. In plaats van zorg, kregen ze opsluiting. Sommige van hen brachten dagenlang door in isoleercellen. Met een poëtische gloeilamp schijnt WYF een licht op deze schokkende geschiedenis.

WYF maakt opgefokte en aandoenlijke voorstellingen over de mens en al zijn tekortkomingen. Door het absurde in het alledaagse systeem te laten zien, grijpen ze je bij de strot. Knarsetandend wil je wegkijken en met samengeknepen billen en verhoogde hartslag zal je de zaal uitlopen.

Kaartverkoop start in september, houd onze website en Instagram in de gaten.

Handig om te weten

Wanneer
donderdag 07 oktober 2021
Hoe laat
19:30
Waar
Het Huis Utrecht (Koepelzaal)
Entree
€ 2,50