close
Rivelino Rigters web

UTRECHT MAAKT KENNIS | SCHULD(IG)

  • do 01 dec 19:30 - 21:00
  • Theater Bibliotheek Neude
  • Gratis (na aanmelden)
  • Voor HU-studenten én andere geïnteresseerden!

We krijgen steeds meer te maken met schulden. Niet alleen zorgt het leenstelsel voor het opbouwen van een fikse studieschuld, ook is er meer kans op financiële problemen door online gokken of bankpasfraude. Die schulden zijn al vervelend zat. Maar wat als ze leiden tot een nog veel grotere schuld? Kunnen geldzorgen eraan bijdragen dat je in de bak belandt? Daarover gaan we het hebben bij Utrecht Maakt Kennis.

Financiële problematiek onder mensen die een delict hebben gepleegd is groot. Door kansenongelijkheid raken zij eerder in de schulden, en die verhogen weer het risico op crimineel gedrag. Die schulden verdwijnen niet zomaar wanneer je in de gevangenis zit. Dus wanneer je na je detentie de samenleving instapt voor re-integratie, is de kans op terugval groot. Zo kom je in een vicieuze cirkel terecht van schulden en schuld.

De gasten!

Gercoline van Beek is onderzoeker binnen het Kenniscentrum Sociale Innovatie van de HU en doet promotieonderzoek naar financiële problematiek onder reclasseringscliënten. Tijdens Utrecht Maakt Kennis vertelt ze waarom zij pleit voor meer expliciete aandacht voor schulden in de reclassering. Hoe ontstaan schulden, welke invloed hebben ze op ons leven en hoe kunnen ex-delinquenten geholpen worden om uit de schulden te raken? Daarover praten we niet alleen met Gercoline, maar ook met reclasseringsmedewerker Sahida Bilal.

Maar belangrijker, natuurlijk gaan we ook in gesprek met de jongeren om wie dit gaat! Te gast zijn twee jonge ex-gedetineerden om hun eigen verhaal te delen, over de invloed van schulden op de keuzes die ze hebben gemaakt en hoe dat helemaal mis ging. Rapper en talentcoach Rivelino Rigters a.k.a. Blackrockstar (te zien op de foto door Hazazah Photography) schrijft samen met deze jongeren, live tijdens UMK, een rap waarmee het programma knallend wordt afgesloten.

Gratis ticket scoren?

Reserveer hier jouw plekje voor deze editie van Utrecht Maakt Kennis.

Yes, let's go!

Over Utrecht Maakt Kennis

Kennis is er om gedeeld te worden! Bij Hogeschool Utrecht worden doorlopend spannende onderzoeken uitgevoerd over maatschappelijke vraagstukken. In Utrecht Maakt Kennis ontdek je de tofste HU-onderzoeken van het moment. In de theaterzaal van Bibliotheek Neude zoeken we tot op de bodem uit wat dit onderzoek ons kan leren over de wereld waarin we leven. De presentatie is in handen van theatermaker Patrick Nederkoorn en student-programmamaker Amber. Luister via het Podium-podcastkanaal de podcastafleveringen terug van de vorige UMK-edities.

Toegankelijkheid

De Bibliotheek Neude is toegankelijk voor bezoekers met een mobiliteitsbeperking. De theaterzaal is rolstoeltoegankelijk en te bereiken met een lift. Ook er is een (rolstoel)toegankelijk toilet aanwezig. Het programma is Nederlandstalig. Heb je speciale behoeften of wensen? We denken graag met je mee over de mogelijkheden. Neem contact met ons op via podium@hu.nl.

Handig om te weten

Wanneer
donderdag 01 december 2022
Hoe laat
19:30 - 21:00
Waar
Theater Bibliotheek Neude
Entree
Gratis (na aanmelden)
Organisator
Voor HU-studenten én andere geïnteresseerden!