food for talk (8 sept)-22

TERUGBLIK | FOOD FOR TALK – KEUKENVERHALEN

Door student-assistent Maureen

We beginnen dit schooljaar goed! De eerst editie van Food For Talk in samenwerking met HU HOME vond afgelopen donderdag plaats. Een mooie namiddag waar we elkaar én onszelf beter hebben leren kennen. Wat betekent eten voor jou? Kun je het koppelen aan een persoonlijk verhaal? Aan welk gerecht heb je een mooie herinnering? Samen met het ZID Theater kregen we antwoord op deze vragen.

Tijdens deze editie van Food For Talk hebben we samen met theatermakers van het ZID Theater, onder het genot van een lekker drankje en hapje, een interactief theaterspel gespeeld. Hiermee leerde je je medespelers én jezelf beter kennen. We namen plaats rond een spelbord waar verschillende woorden op stonden: liefde, vriendschap, familie, begin, afscheid, wereld, geluk en vrijheid. Aan de spelers de taak om met de groep te delen wat twee van deze woorden voor jou betekenen, om deze vervolgens te koppelen aan een passend gerecht. Tussen de spellen door kon worden genoten van het heerlijke eten en interessante gesprekken. Hieronder lees je de ervaringen van mij en andere deelnemers aan het spel, die zowel in het Nederlands als het Engels kon worden gespeeld.

Amber:

Toen we werden gevraagd in een cirkel te gaan zitten rondom het spelbord, vroeg ik me af wat er zou gaan gebeuren. We begonnen met het voorstellen van onszelf en kort daarna dobbelden we een voor een de dobbelsteen die op de grond lag. De bedoeling was het verbinden van 2 woorden en het geven van persoonlijke betekenis daaraan. Ik merkte al gauw dat op deze manier snel persoonlijke verhalen naar boven kwamen. Ik vond het leuk dat de spelleider van ZID alles liet bezinken en iedereen lang liet uitpraten. Zo had iedereen de tijd om goed na te denken. Ik vond het een heel leuk en origineel concept en had het niet beter kunnen bedenken.

Samoa:

Who would have thought that with just a few dice rolls you could invite people to share such personal stories?! The members of our group told each other about what family and friendship meant to them and it made me realise those two categories can easily overlap. The mood lightened when we started talking about the dishes we liked to eat with our loved ones. It was a good thing that the food was ready to eat when we finished our game because all that talk of cooking got me hungry!

Maureen:

Ik speelde mijn spel op de grond met een grote, gezellige groep. De verhalen die andere spelers vertelden waren ontroerend of toverden een lach op mijn gezicht. Zo vertelde een internationale student, die zich in het spel van ‘familie’ naar ‘afscheid’ had verplaatst, dat het voor haar moeilijk was afscheid te nemen van haar familie toen ze in Nederland kwam studeren. Ikzelf verplaatste van ‘geluk’ naar ‘begin’ en deelde het verhaal over de geboorte van mijn neefje. Aan welk gerecht ik toen moest denken? Beschuit met muisjes natuurlijk!

Kortom: een geslaagde middag vol plezier, lekker eten en prachtige verhalen.

Benieuwd geworden naar het ZID Theater? Op 11 oktober spelen zij hun voorstelling NO FEAR bij Podium. Koop hier je kaartje voor slechts €3,50!

food for talk (8 sept)-25
food for talk (8 sept)-27