close
umk

Utrecht Maakt Kennis

9M7A8063
9M7A6327
9M7A6443

Kennis is er om gedeeld te worden! Bij Hogeschool Utrecht worden doorlopend spannende onderzoeken uitgevoerd, om oplossingen te zoeken voor maatschappelijke vraagstukken. In Utrecht Maakt Kennis laten we het publiek kennismaken met de tofste HU-onderzoeken van het moment. Iedere maand kiezen we een onderzoek uit een van de onderzoeksgebieden Gezond en Duurzaam Leven, Digital Business & Media, Leren & Innoveren of Sociale Innovatie.

Een lector vertelt alle ins en outs over het onderzoeksthema. Vervolgens duiken we met het publiek en met speciale gastsprekers verder het onderwerp in. In de theaterzaal van Bibliotheek Neude zoeken we tot op de bodem uit wat dit onderzoek ons kan leren over de wereld waarin we leven.

 

17-09 Utrecht Maakt Kennis: Nieuws in tijden van corona

Over liveblogs, nieuwsmijding en de behoefte aan een pauze in de nooit aflatende stroom berichten. Lector Yael de Haan ging hierover in gesprek met belanghebbenden.

Kijk nu

19-11 Utrecht Maakt Kennis: In de schulden door corona

Lector Schulden en Incasso Nadja Jungmann gaat in gesprek met onder anderen de gemeente, schuldhulpverleners, social workers en mensen die te maken hebben met schulden.

Kijk nu

Utrecht Maakt Kennis archief

wo 15 dec
Voor HU-studenten én andere geïnteresseerden
15:00
do 25 nov
Voor studenten én andere geïnteresseerden!
16:00
do 28 okt
Voor studenten én andere geïnteresseerden!
16:00
do 10 dec
16:00
do 19 nov
Podium - Utrecht Maakt Kennis
16:00
do 17 sep
Podium - Utrecht Maakt Kennis
16:00